Aktiviteter

Visningar för allmänheten vid klart väder oktober – mars

Allmänna öppettider annonseras här på vår webbplats senast 1 timme före starttiden, samt på vår Facebook sida.

OBS entré 60 kr för icke medlemmar. Vill du bli medlem i VARF? Årsavgiften är 150 kr för vuxna. Då får man gratis entré på alla offentliga evenemang!

Nu har vi återupptagit torsdagsträffarna! Kom till Åkesta kl 19.00, oavsett vädret. Ser vi stjärnorna så startar vi upp teleskopen! Välkomna!

Torsdag 23/01/20

 VARFs torsdagsträff.

Hej VARF-medlemmar, 

Gott Nytt År önskar VARF! Vilket magiskt gratis fyrverkeri vi fick vid solnedgången den första januari. 

Stort Tack till er alla som redan har betald era medlemsavgifter för 2020! Vi vill be alla medlemmar som inte har gjort det ännu att betala 150 SEK via swish ( 123 230 37 90 ) eller bankgiro ( 142-8200​​) gärna med ert namn som meddelande

 

Stugvärd denna torsdag är Patric Tengwall. Patric som är en av vår mest spännande amatörastronomer har säkert ett äss i rockärmen för oss.

Vid vackert väder öppnar vi som vanligt URANIA.

Arrangemangets datum: 23 Jan 2020


kl 19.00-21.00


Hans Thorgren tipsar till intresserade om följande engelskspråkiga Youtube-astronomi-dokumentärer särskild den nästan 2-timmar-långa "A Science Odysse: Mysteries of the Universe" ( https://www.youtube.com/watch?v=Jn7VcOU3x2g) och sedan också den kortare 40-minuter långa "Seeing the Beginning of Time" (https://www.youtube.com/watch?v=KpV-VEv3VUE&feature=youtu.be).

Med vänliga hälsningar, 

Lars Henning

Sekreterare i VARF´s styrelse     E-postadress: admin@varf.se 

 
 

              Stugvärd 


datum


 
 

Vädret ikväll

Goda väderförhållanden är en viktig förutsättning för att kunna se stjärnorna. Se aktuell väderrapport för Åkestas stjärnobservatorium ikväll.

Källa: meteoblue